"
Životna sredina i okruženje
Udruzenje partnerstvo za javno zdravlje - “Nasa sreca u trecoj dobi je veca”

Realizacijom projekta “Naša sreća u trećoj dobi je veća” boravak osobama treće životne dobi bi bio sigurniji i udobniji. Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo je prvi dnevni centar za osobe treće životne dobi, gdje starije osobe provode kvalitetno svoje vrijeme, kroz niz rekreativnih, kreativnih, edukativnih i zabavnih aktivnosti.

Cilj projekta
Cilj projekta nam je da učinimo boravak osobama treće životne dobi udobnijim, kvalitenijim i lijepšim u Centru za zdravo starenje Novo Sarajevo. Dotrajali namještaj koji se koristi punih 12 godina zamjenili bismo drugim, novim i kvalitetnijim. Kupovina namještaja bi nam svakako poboljšala i olakšala rad, s obzirom da se broj korisnika centra povećava, a broj fotelja/stolica smanjuje, jer su dotrajale. Najveći broj aktivnosti centra realizuje se u velikom dnevnom boravku, koji može primiti cca 100 ljudi.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 10.000,00 KM

Prikupljeno: 11.340,00 KM

Izazov

Mnoge stare stolice je potrebno ukloniti iz upotrebe, postaju nesigurne i neupotrebljive za korištenje. Zamjena dotrajalog namještaja u dnevnom boravku Centra za zdravo starenje Novo Srajevo, kao i dopuna postojećeg je neophodna, jer povećanjem broja korisnika Centra, javlja se potreba za dodatnim foteljama/stolicama. Ovaj projekat bi olakšao i poboljšao rad Centra i učinio boravak osoba treće životne dobi udobnijim i lijepšim.
Rješenje

Navedeni problem bi bio riješen kupovinom novog namještaja i zamjenom starog kako bi se zadovoljio traženi kapacitet korisnika i kako bi svi mogli da sjednu na udobnu fotelju/stolicu. Plastične pomoćne stolice koje se koriste nisu sigurne i prikladne za osobe treće životne dobi. Očekivano je i dodatno povećanje broja korisnika na aktivnostima i radionicama koje se odvijaju u dnevnom boravku centra.

Dugoročni utjecaj/rezultati

Realizacijom ovog  projekta, zamjenit ćemo dotrajali namještaj novim, a time unaprijediti kvalitet rada i boravka osoba treće životne dobi u ovom blistavom centru. Svaki trenutak proveden u ovoj maloj oazi će biti obasjan toplinom i brigom, stvarajući ugodno okruženje za članove i sve posjetitelje. Neka se smijeh i sreća preplave prostorijama, a svaki dan bude ispunjen aktivnostima koje potiču vitalnost i blagostanje.

Uz podršku ovog projekta, život će biti obogaćen novim prijateljstvima, nevjerojatnim iskustvima i sjećanjima koja će trajati cijeli život. Neka svaki korak prema naprijed u ovom centru bude korak ka boljem sutra, pružajući svima radost, podršku i ljubav koja seže preko svih generacija.

Kampanja se realizuje uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice u okviru USAID aktivnosti Snaga lokalnog – Naša zajednica je naša odgovornost.

 
Video
Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

"Udahni novi sjaj!

Neka svaki trenutak bude udoban. Donirajte za zamjenu dotrajalog namještaja i stvaranje udobnog okruženja za osobe treće životne dobi u Centru za zdravo starenje Novo Sarajevo. 

11.340,00 KM
Donirano od 10 donatora za 81 dana
113.40% Complete
To je 113.40% od cilja od 10.000,00 KM
Uspješno završen