"
Očuvanje zdravlja, sport i rekreacija
Sport za sve

Klub borilačkih sportova „Tuzla“ (KBS Tuzla) već 23 godine uspješno provodi misiju razvijanja pozitivnih društvenih vrijednosti, uključivanja djece i mladih u sport. Kroz klub je do sada prošlo preko 6.000 članova. Klub je ostvario izvanredne rezultate i postavio temelje ne samo karatea nego i cjelokupnog BiH sporta osvojivši preko 8.000 medalja, od toga 19 svjetskih, 29 evropskih, 11 mediteranskih i 64 balkanske medalje. Vizija KBS Tuzla je formirati buduće mlade olimpijce koji će predstavljati BiH u svijetu. 

Cilj projekta
Kreiranjem multifunkcionalnog prostora od 310 kvadratnih metara objezbjedili bi da se djeca i mladi masovno vrate u SKPC Mejdan te da kroz pokret, vježbanje i sport ispravno razvijaju ne samo tijelesno nego i duhovno u tuzlanskom hramu sporta. Omogućili bi sportašima ovog kluba koji su ponos naše zajednice, da nastave nizati fantastične rezultate i da budu mentori koji će stvoriti temelje za novu generaciju zdravih mališana koji bi u budućnost imali preduslove da postanu zdrave i uspješne osobe. Objezbjedimo multifunkcionalan prostor u SKPC Mejdan u cilju jačanja sportskog duha i unaprijeđenja kvalitete života djece i mladih Tuzle, i stvorimo preduslove za masovno bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću kroz kvalitetan stručni rad.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 5.500,00 KM

Prikupljeno: 6.435,50 KM

Izazov

Naše društvo danas ne daje veliki značaj koristima sporta za zdravlje. Ne dozvolimo da izuzetni rezultati naših mladih sportista padnu u zaborav. Zapostavljaju se informacije da su mladi karatisti BiH, samo prošle godine, osvojili 36 medalja na Balkanijadi u Sloveniji. Ovaj problem treba shvatiti izuzetno ozbiljno, i naša zajednica je dužna ponuditi alternativu za ono što nam je svima najvažnije, zdrav razvoj mladih ličnosti.
Rješenje

U toku rada Centra otvorila bi mogućnost da i roditelji vježbaju u okviru posebnih programa što bi stvorilo preduslove za okupljanje čitave porodice i njihovo razvijanja u pozitivnom i zdravom okruženju. Vizija KBS Tuzla je formirati buduće mlade olimpijce koji će predstavljati BiH. KBS Tuzla je više do karatea, to je akademija i nauka o kretanju za najmlađe.

https://www.kbstuzla.co.ba/

Video
Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

Omogućimo renoviranje multifukcionalnog prostora za buduće mlade olimpijce

6.435,50 KM
Donirano od 58 donatora za 80 dana
117.01% Complete
To je 117.01% od cilja od 5.500,00 KM
Uspješno završen