"
Održive i aktivne zajednice
Fond "Volim Tuzlu"

Fond je osnovan 2003. godine s ciljem pružanja finansijske podrške projektima za unapređenje življenja i jačanje učešća građana, a posebno mladih  u razvoju zajednice. Program podstiče građanski aktivizam  i motivira građane, podržava razvojne ideje i inicijative.

Cilj projekta
Ciljevi programa su unaprijeđenje uslova življenja, veće učešće građana u razvoju zajednice i jačanje civilnog sektora na području grada Tuzla.

Izazov

Postojanje Fonda „Volim Tuzlu“ pri Fondaciji tuzlanske zajednice je sistemski odgovor na potrebu da se dodatno jača civilno društvo na području Grada Tuzle. Samo aktivni građani mogu prepoznati goruće probleme unutar lokalnih zajednica te djelovati na njihovo rješavanje.
Rješenje

Građanski projekti u okviru Fonda „Volim Tuzlu“ su usmjereni na realizaciju aktivnosti iz oblasti poduzetništva, okoliša, infrastrukture za sve građane, kulture, prevencije nasilja, umjetnosti, obrazovanja (formalno i neformalno), sporta i sportske aktivnosti, društvenih sadržaja, zdravlja i promocije ljudskih vrijednosti. Fond podržava projekte do 2.000 KM u trajanju do 1 godinu dana.

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org
Napravite donaciju

Već 15 godina program pruža finansijsku podršku i unaprijeđuje razvoj zajednice. Godišnje se podrži 20-ak udruženja i grupa građana u iznosima do 2.000 KM u raznim volonterskim akcijama uređenja igrališta i okoline, obrazovnim, kulturnim i sportskim aktivnostima, te aktivnostima za žene, penzionere i djecu.

0,00 KM
Donirano od 0 donatora za 2255 dana