"
Obrazovanje i cjeloživotno učenje
Fond "Škola za sve"

Fond je osnovan od strane uposlenika škole kako bi zajednički doprinjeli rješavanje gorućih problema u školi a koje, zbog nedostatka finansijskih sredstava, nadležno Ministarstvo TK nije u mogućnosti realizovati.

Cilj projekta
Fond „Škola za sve“ je osnovan u junu 2017. sa ciljem podrške projektima za unaprijeđenje kvalitete obrazovanja u JU Mješovita srednja škola Živinice.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 2.000,00 KM

Prikupljeno: 0,00 KM

Izazov

Problemi sa kojima se susreću učenici i roditelji u nastavnom procesu se odnose na nedostatak osnovnih pomagala za realizaciju obrazovnog procesa, dok istovremeno infrastuktura škole se nalazi u nezavidnom stanju.
Rješenje

Sredstva za Fond „Škola za sve“ se obezbjeđuju iz različitih izvora, a ponajviše samodoprinosima uposlenika, učenika i roditelja. Posjedovanje vlastitog fonda unutar Fondacije olakšava proces prikupljanja sredstava jer trezorski način poslovanja školama onemogućava jednostavno prikupljanje finansijskih sredstava i pravovremeno reagovanje na probleme.

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org
Napravite donaciju

Ovo je jedan od najmlađih programa u kojem svaki pojedinac, domaća ili strana fondacija ili preduzeće koji žele podržati program „Škola za sve“ mogu donirati za ovaj Fond. Bez obzira na visinu, svaka donacija će značajno pomoći  daljoj održivosti Fonda a učenicima i nastavnicima da nastavni proces bude što kvalitetniji.

0,00 KM
Donirano od 0 donatora za 2200 dana
Do cilja je potrebno prikupiti još 2.000,00 KM