"
Rad i održivost OCD-ova
Darujem zajednici koju volim

Kampanja se realizuje u okviru kulturnog događaja "Filantropsko veče 2022", koji organizuje Fondacija tuzlanske zajednice u cilju promocije filantropije za zajednicu.  U okviru kampanje, prikupljaće se sredstva za tri aktuelna društveno korisna projekta koja će biti predstavljena na događaju i platformi Doniraj.ba

Cilj projekta
Fondacija tuzlanske zajednice organizuje jedinstveni događaj “Filantropsko veče 2022”, u čast promocije filantropije i darivanja za zajednicu. Cilj je da okupimo dobrotvore iz cijele tuzlanske regije, te da se zahvalimo prijateljima, partnerima i filantropima koji kontinuirano podržavaju i pomažu projekte Fondacije, te zajedno s nama unaprjeđuju život u našoj lokalnoj zajednici. Prilika je to da im se zahvalimo, da se družimo i zajedno uživamo u kulturnoj večeri koja je pripremljena u saradnji sa bosanskohercegovačkim umjetnicima i kantautorima Mayom Sar i Nerminom Puškarom, te JU Srednjom muzičkom školom “Čestimir Mirko Dušek” Tuzla, kao i Muzejom istočne Bosne Tuzla. U okviru događaja je pokrenuta i kampanja pod nazivom “Darujem zajednici koju volim” kako bi se prikupila sredstva za društveno korisne projekte lokalnih udruženja, koje će biti predstavljene na Filantropskoj večeri 2022.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 50.000,00 KM

Prikupljeno: 28.376,40 KM

Izazov

Potrebe u zajednici nikad nisu bile veće. Posebno onih naših sugrađana koji su najranjiviji i često na marginama društva. Zbog toga su napori civilnog sektora i naših lokalnih udruženja od ključne važnosti za razvoj naših lokalnih zajednica. Lokalne organizacije i udruženja značajno doprinose stalno rastućim zahtjevima i potrebama za uslugama koje nisu pokrivene od strane privatnog ili javnog sektora. U isto vrijeme, darivanje udruženjima koja rade za dobrobit društva i dalje je na jako niskom nivou. Ovaj disbalans između potreba i mogućnosti koje može preuzeti neprofitni sektor, smanjuje kvalitet življenja u našoj zajednici za veliki broj naših sugrađana. Promocijom i razvojem filantropije to možemo mijenjati!
Rješenje

Udruženim snagama pojedinaca, domaćih preduzeća i nevladinih organizacija možemo stvarati bolje uslove življenja za sve generacije u tuzlanskom kraju!

Uplatom donacije u iznosu od 100,00 KM osiguraćete sebi pojedinačno mjesto na događaju “Filantropsko veče 2022” gdje ćete imati priliku da se družite sa ljudima koji njeguju iste vrijednosti kao i Vi! 

Ljubav, solidarnost i pozitivnu energiju ćete podijeliti sa preko 200 učesnika večeri, kao i sa zaštitnim licem Filantropske večeri, našom Tuzlanskom, kantautoricom Mayom Sar, koja će nastupati sa specijalnim gostom večeri, Nerminom Puškarom!

Biće i drugih zanimljivih sadržaja u kojima ćete sigurno uživati. 

U petak, 27. maja 2022. godine, od 19.00 do 21.30 sati, bićemo vaši domaćini na filantropskoj večeri 2022, koja će se održati u Breza restoranu u Hotelu Tuzla. 

Osigurajte mjesto za sebe i svoje prijatelje već danas!

Alternativno možete donirati i putem žiro računa koji su navedni OVDJE.

 

Dugoročni utjecaj/rezultati

Fondacija tuzlanske zajednice kontinuirano nastoji proširiti krug prijatelja, donatora i filantropa, pojedinaca i preduzeća, koji se aktivno uključuju u razvoj zajednice. Sa jakom zajednicom donatora i humanista iz tuzlanskog kraja, želimo sarađivati dugoročno i tako zajednički razvijati perspektivno, sigurno i održivo okruženje za sve generacije. 

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

Sva uplaćena sredstva prikupljena na Filantropskoj večeri 2022, biće usmjerena za podršku aktuelnim društveno korisnim projektima koja realizuju organizacije i udruženja iz TK.  Očekivani rezultati projekata će biti predstavljeni na događaju i na platformi Doniraj.ba.

28.376,40 KM
Donirano od 78 donatora za 61 dana
56.75% Complete
To je 56.75% od cilja od 50.000,00 KM
Završen
Do cilja je potrebno prikupiti još 21.623,60 KM