Fond za stipendiranje "Prometej" 2023/24

Potrebna nam je vaša podrška da uvećamo broj stipendija koje će ispuniti snove većem broju mladih i perspektivnih studenata u Bosni i Hercegovini! Svaka donacija će doprinijeti da uvećamo sredstva za stipendiranje.

UG Korijeni Ugljevik - “Recikliraj-educiraj”

"Reciklirajmo za edukaciju i čistu zajednicu!"

Donirajte za projekat  „Recikliraj-educiraj“ ! Vašim donacijama realizovat ćemo nabavku prese za otpad, kao i svih propratnih materijala potrebnih za reciklažu!

 

 

Fondacija Muharem Berbic - “Pruži ruku zapošljavanju osoba sa invaliditetom ”

U iscrpuljujućoj borbi za osnovna prava osobe sa invaliditetom ne žele sažaljenje nego prilike za zaposlenje. Svaka vaša donacija doprinijeti će većim šansama za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. O inkluziji se ne priča, inkluzija se živi!

 

Udruzenje roditelja djece sa poteskocama u razvoju „Mala sirena“ - Zagrij prostorije - utopli srce

Donirajte za projekat -  Zagrij prostorije- utopli srce!

Pomozite nam da stvorimo adekvatne uslove za rad sa preko 100 djece sa poteškoćama u razvoju, a našim korisnicima obezbjedili boravak u klimatiziranim prostorijama. 

Udruženje za sport i rekreaciju "Aqua fit" - “Aqua fit Challenger Cup 2023”

Plivanjem ka svijetlim budućnostima!

Podržite našu kampanju za Aqua fit Challenger Cup 2023. i stvorimo kvalitetne prilike za razvoj mladih plivača i promociju sporta u BiH.

Udruzenje partnerstvo za javno zdravlje - “Nasa sreca u trecoj dobi je veca”

"Udahni novi sjaj!

Neka svaki trenutak bude udoban. Donirajte za zamjenu dotrajalog namještaja i stvaranje udobnog okruženja za osobe treće životne dobi u Centru za zdravo starenje Novo Sarajevo. 

Centar za mlade INPUT- „STEM MakerSpace Lab“

Ako donirate za ovu kampanju, i djeca bez roditeljskog staranja će imati priliku postati dio savremenog svijeta i budućnosti koju sa sobom nosi tehnologija i nauka. Donirajte za STEM MakerSpace Lab i pomozite im da naprave prvi korak ka uspjehu i nezavisnosti kada ne budu pod krovom "doma".

 

 

Fondacija "LAILA" - “Didaktička igračka i knjiga = umanjena roditeljska briga”

Doniraj za igračku i knjigu i smanji roditeljsku brigu! Nabavkom knjiga i edukativnih, didaktičkih igračaka i pomagala za djecu sa poteškoćama u razvoju omogućimo im lakši i brži razvoj, a roditeljima pružimo mogućnost da i bez prisustva stručnih osoba kvalitetno provode vrijeme sa svojom djecom.

 

 

Badminton klub Sertini Doboj - “Badminton za inkluziju”

Donesimo radosti sporta svakom djetetu. Svojom donacijom pomoći ćete da djeca sa poteškoćama u razvoju imaju sretnije i ispunjenije djetinjstvo i da budu uključena u sportske aktivnosti zajedno sa svojim vršnjacima. Doniranjem novca ćete pomoći nabavku sportske opreme i materijala potrebnih za druženja djece i organizaciju inkluzivnih turnira.

 

Za igru i graju podržimo malu raju

180.07% Complete
Prikupljeno: 180.07 % 29.306,07 KM
Podrži projekat
20.97% Complete
Prikupljeno: 20.97 % 3.145,00 KM
Podrži projekat

______

Tamo gdje se susreću potrebe zajednice

i dobri ljudi koji žele da pomognu

Fondacija tuzlanske zajednice povezuje organizacije civilnog društva i udruženja građana sa područja Bosne i Hercegovine sa donatorima iz cijelog svijeta bilo da su pojedinci ili kompanije. Pomažemo lokalnim organizacijama civilnog društva i projektima da prikupe novac za vlastiti razvoj i svoje društvenokorisne projekte.

Ukupan broj korisnika

Broj podržanih projekata

Iznos podrške

KM

Sigurno i jednostavno doniranje

Pomažemo donatorima da na jednostavan i siguran način doniraju za provjerene organizacije i projekte u tuzlanskoj regiji, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Pridruži nam se

Fondacija tuzlanske zajednice je partner organizacijama civilnog društva koje vrijedno provode projekte potrebne našim lokalnim zajednicama. Kako možete prikupiti sredstva putem doniraj.ba?

Zadovoljstvo zagarantovano

Sigurni smo da ćete biti zadovoljni našom uslugom i stoga vam nudimo garanciju za svaku vašu donaciju.