"
Očuvanje zdravlja, sport i rekreacija
Obezbijedimo pitku vodu djeci u svim školama u Tuzlanskom kantonu

Na području Tuzlanskog kantona 124 školska objekta, u kojima nastavu pohađa više od 12.000 učenika, nisu spojena na centralni vodovodni sistem. Radi se uglavnom o udaljenim područnim školama koje se vodom snabdijevaju iz lokalnih bunara ili izvora. Ovakav vid snabdijevanja često je izložen mikrobiološkim i hemijsko-fizičkim onečišćenjem vode i predstavlja opasnost kako za zdravlje djece tako i nastavnog osoblje.

Cilj projekta
Cilj ovog projekta je obezbijediti pitku čistu i bakteriološki ispravnu vodu djeci u školama na području Tuzlanskog kantona.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 20.000,00 KM

Prikupljeno: 0,00 KM

Izazov

Na području Tuzlanskog kantona 124 školska objekta, u kojima nastavu pohađa više od 12.000 učenika, nisu spojena na centralni vodovodni sistem. Radi se uglavnom o udaljenim područnim školama koje se vodom snabdijevaju iz lokalnih bunara ili izvora. Ovakav vid snabdijevanja često je izložen mikrobiološkim i hemijsko-fizičkim onečišćenjem vode i predstavlja opasnost kako za zdravlje djece tako i nastavnog osoblje.
Rješenje

Realizacijom ovog projekta biti će obezbijeđena pitka voda za više pd 12.000 učenika dugoročno. Ukupna vrijednost realizacije ove faze projekta iznosila je 90.000,00 KM, a sredstva su obezbjeđena od strane Freudenberg fondacije iz Njemačke i Vlade TK. 

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org
Napravite donaciju

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo TK od aprila 2017. godine, ustanovljeno je da je potrebno izvršiti ugradnju UV filtera u još 15 školskih objekata.  Za ovu fazu projekta potrebno je obezbjediti dodatnih 20.000 KM.

0,00 KM
Donirano od 0 donatora za 2427 dana
Do cilja je potrebno prikupiti još 20.000,00 KM