"
Podrška ranjivim grupama
Škola atletike u Mostaru - Trčimo istom stazom, skočimo u zajedničku budućnost

Cilj ovog projekta je promovirati atletiku i vrijednosti atletike među svim grupama djece i mladih, neovisno o njihovom socijalnom statusu, nacionalnoj pripadnosti ili boji kože.  

Cilj projekta
Ostvarivi ciljevi projekta su pružanje prilike za sportski angažman i aktivnost djece iz socijalno ugroženih porodica, upoznavanje učesnika s benefitima atletike i njenim disciplinama te uspješno provođenje treninga na različitim lokacijama kako bi se povećala prilika za povezanost djece. Nakon završetka projekta, desetero djece iz socijalno ugroženih porodica (5 dječaka i 5 djevojčica) dobit će priliku za besplatne treninge u Školi atletike Mostar.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 7.250,00 KM

Prikupljeno: 5.021,00 KM

Izazov

Stalni problem u Mostaru je nedostatak suživota, tolerancije i jedinstva među djecom i mladima, što se očituje kroz razdijeljenost na temelju socijalnog statusa, nacionalne pripadnosti, boje kože te pogrešna percepcija atletike kao sporta koji se svodi samo na trčanje. Škola atletike u Mostaru želi dokazati i pokazati da atletika nije samo trčanje nego da sadrži i druge atletske elemente kao što su druženja, putovanja, prijateljstva, njegovanje osjećaja jednakosti, i da svako ima svoje prednosti na osnovu individualnog karaktera i sposobnosti.
Rješenje

Organiziranje različitih aktivnosti s ciljem promocije i uključivanja djece i mladih u atletiku, jačanje svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti te promicanje suživota, tolerancije i jedinstva među djecom različitih etničkih skupina i socijalnog statusa u Mostaru. Ljetna škola atletike okupit će djecu u Dječijem sportskom kampu na Rujištu, planini iznad Mostara. 

Donirati možete bilo koji iznos on-line, uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice na adresi Pozorišna 13 ili putem banke.

Žiro računi:

Uplate iz BiH BAM račun: 338 440 22525810 91 UniCredit Bank BiH, dd Sarajevo

Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082012-81

SWIFT: MEBBBA 22, ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

USD račun:

IBAN: BA 39 194 - 104 11082033-18

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi:  Pozorišna 13, Tuzla.

Dugoročni utjecaj/rezultati

Dugoročno, projekat će doprinijeti povećanju broja djece koja se aktivno bave sportom, posebno atletikom, što će imati pozitivan utjecaj na njihovo fizičko i mentalno zdravlje. Također, projekat će doprinijeti smanjenju socijalne nejednakosti u sportu, pružajući priliku djeci iz socijalno ugroženih porodica da se aktivno uključe u sportske aktivnosti. Pozitivan utjecaj projekta ogleda se i u jačanju zajednice i povezivanju djece različitih nacionalnosti kroz zajedničku sportsku aktivnost. Besplatni treninzi u Školi atletike u Mostaru za djecu iz socijalno ugroženih porodica omogućit će im kontinuiranu podršku i priliku za dalji razvoj sportskih talenata. 

Kampanja se realizuje uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice u okviru USAID aktivnosti Snaga lokalnog – Naša zajednica je naša odgovornost.

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org
Napravite donaciju

Pomozimo djeci da ostvare svoje sportske snove - podržite besplatne treninge u Školi atletike u Mostaru!

5.021,00 KM
Donirano od 23 donatora za 87 dana
69.26% Complete
To je 69.26% od cilja od 7.250,00 KM
8 dana ostalo do kraja kampanje
Do cilja je potrebno prikupiti još 2.229,00 KM