Životna sredina i okruženje
Dokanj u srcu i duši

Prvi fond za razvoj lokalne zajednice pri Fondaciji tuzlanske zajednice, Fond „Dokanj u srcu i duši“ osnovan je udruženim donacijama građana iz ovog kraja sa namjernom da podrže društvenokorisne projekte za unapređenje uslova življenja stanovnika naselja Dokanj, Crno Blato, Svojtina i Hidani, te rad OŠ Solina sa područnom školom Dokanj.

Cilj projekta
Cilj je bio da sami stanovnici Doknja naprave promjene u Doknju kako bi svi mještani Doknja,Crnog Blata, Hidana i Svojtine, kao ali i najmlađi koji pohađaju školu u Doknju i Solini imali bolje i ljepše mjesto za življenje i vratili stari sjaj Doknju.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 20.000,00 KM

Prikupljeno: 0,00 KM

Izazov

Naselje Dokanj se nalazi u rubnom dijelu Grada Tuzle sa oskudnom infsrasktrukturom prije svega problemima sa vodosnabdijevanjem pojedinih naselja. Zbog nedostatka finansijskih sredstava iz javnih budžeta, građani ovog naselja su se udružili te animirali svoje sugrađane koji žive i rade u inostranstvu da zajednički naprave Fond za razvoj svoje zajednice.
Rješenje

Uz finansijsku podršku Ambasade Savezne republike Njemačke u BiH i partnersku podršku Fondacije tuzlanske zajednice ovaj san se u ljeto 2017. ipak ostvario. Marijanović je zajedno sa grupom lokalnih volontera krenuo u ovaj nimalo lak poduhvat. Voda sa tri lokalna izvora je spojena u novoizgrađene kaptaže, a kroz prokopani kanal u šumi je spušteno crijevo koje vodu iz kaptaža dovodi do rezervoara.

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org
Napravite donaciju

Za sada su sakupljena sredstva u iznosu od preko 4.000KM udruživanjem preko 60 donacija. Prvi predloženi projekat je uređenje sanitarnog čvora u Društvenom domu u Doknju koji koriste svi stanovnici ovoga kraja kao i Rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju Jarići. Stanovnici Jarića će imati kontinuirano snabdijevanje vodom nakon 15 godina.

0,00 KM
Donirano od 0 donatora za 2140 dana
Do cilja je potrebno prikupiti još 20.000,00 KM