"
Podrška ranjivim grupama
Badminton klub Sertini Doboj - “Badminton za inkluziju”

Realizacijom projekta “Badminton za inkluziju” dokazao bi se pozitivan uticaj badmintona na razvoj djece sa poteškoćama. Mogućnosti i resursi za organizovanje sportskih aktivnosti za djecu sa poteškoćama su nedovoljni te se malo pažnje posvećuje njihovom uključivanju u sport.

Cilj projekta
Projekat "Badminton za inkluziju" ima za cilj promoviranje inkluzije i unapređenje razvoja djece sa poteškoćama kroz sport, posebno kroz badminton. Projekat se fokusira na razvoj djece sa poteškoćama u motoričkom i socijalnom razvoju, pružajući im mogućnost da se uključe u aktivnosti koje doprinose njihovom fizičkom i emocionalnom zdravlju, samopouzdanju i samopoštovanju.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 10.000,00 KM

Prikupljeno: 10.500,47 KM

Izazov

Nedostatak prilika za djecu sa poteškoćama u razvoju je veoma izražen u Doboju, ali i šire, jer su djeca sa poteškoćama često isključena iz sportskih aktivnosti koje su dostupne ostaloj djeci. Uključivanjem u sportske aktivnosti omogućilo bi se da kroz sport djeca razvijaju svoje fizičke i emocionalne sposobnosti te razviju socijalne vještine koje će dovesti do poboljšanja kvaliteta života općenito.
Rješenje

Badminton je lagan za učenje i veoma pristupačan i inkluzivan sport. Sredstva dobijena putem donacija će se koristiti za nabavku sportske opreme i materijala potrebnih za organizaciju badminton treninga, turnira i druženja, kao i za plaćanje stručnih trenera i stručnjaka koji će raditi s djecom. Broj djece sa poteškoćama u razvoju koji se bave sportom je povećan na najmanje 30 djece, a ujedno im je poboljšano psihifizičko zdravlje.

Donirati možete bilo koji iznos on-line, uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice, na adresi Pozorišna 13, ili putem banke, na račun 338 440 22525810 91 kod UniCredit Bank BiH d.d.

Alternativno možete donirati i putem žiro računa:

Uplate iz BiH BAM račun: 338 440 22525810 91 UniCredit Bank BiH, dd Sarajevo

Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082012-81

SWIFT: MEBBBA 22, ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

USD račun:

IBAN: BA 39 194 - 104 11082033-18

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi:  Pozorišna 13, Tuzla.

Uplate Direktno na transakcijski račun organizacije Badminton klub Sertini Doboj br.  5553000054073876 kod Nova banka AD Banja Luka.

Dugoročni utjecaj/rezultati

Realizacijom ovog projekta, djeca sa poteškoćama u razvoju dobit će priliku da se zajedno sa vršnjacima prepuste čarima redovnih sportskih aktivnosti, dok inkluzivni badminton turnir ujedinjuje svu djecu u jednoj zajedničkoj aktivnosti. Neograničeni potencijal čeka svako dijete, a da bi taj potencijal ostvarili sva djeca moraju dobiti jednake prilike. Pružimo priliku svakom djetetu da zablista u punom kapacitetu!

Kampanja se realizuje uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice u okviru USAID aktivnosti Snaga lokalnog – Naša zajednica je naša odgovornost.

 
Video
Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

Donesimo radosti sporta svakom djetetu. Svojom donacijom pomoći ćete da djeca sa poteškoćama u razvoju imaju sretnije i ispunjenije djetinjstvo i da budu uključena u sportske aktivnosti zajedno sa svojim vršnjacima. Doniranjem novca ćete pomoći nabavku sportske opreme i materijala potrebnih za druženja djece i organizaciju inkluzivnih turnira.

 

10.500,47 KM
Donirano od 81 donatora za 80 dana
105.00% Complete
To je 105.00% od cilja od 10.000,00 KM
Uspješno završen